top of page

The Flavians

R1-04163-000A.jpg

Photo by: Tobias Humble

Ace of Base - 22.01.2021

Med den urspårade cirkus vi kommit att kalla 2020 i full sving valde The Flavians att efter sitt debutalbum ‘Ordinary People in an Ordinary World’ borsta av dammet och lägga grunden till vad som skulle bli deras nya självbetitlade EP.

 

Inspelad och självproducerad i deras egenbyggda ‘Flave Cave’, en sekelskifts källare i Kreuzberg, Berlin, under den forna studion som tillhörde ‘Tangerine Dream’. EPn kanaliserar de plågor och prövningarna i denna nya världsordningen genom fem varma och gryniga, men ändå uppåttjack-laddade låtar om ungdomens smärtor och vemodet av att växa upp.

 

Deras första singel ‘Ace of Base’ är en Amerikana-präglad homage till den bekymmerslösa men ändå monotona upplevelsen av att slösa bort sina bästa år av livet på den svenska landsbygden. ‘Ace of Base’ är en klassisk berättelse om att drömma stort i en liten stad, en turbulent hågkomst, lika delar kaosartad som romantisk, om två stjärnkorsade älskares möte i slutet av en 3 dagar lång fylleeskapad.

 

 

“Come a little closer, I need heat” utbrister hon och vår protagonist finner sig förbluffad i famnen på sin ungdomsförälskelse. Med en blandning av Honky Tonk piano och stämmor som drivs av en shufflande rytm är det en sång om stadiet i livet som pågår i all evighet, tills det inte gör det längre. När man är ung nog att strula till det, men gammal nog att veta bättre.

 

Mixad av Robbie Moore från Impression Studios, Berlin (Florence & the Machine, Little Simz) och mastrad av Rupert Clervaux, London. Singeln släpps den 22 Januari och EPn i Juni, distribueras digitalt av AWAL.

 

Om The Flavians

 

The Flavians formades 2017 och består av Joakim Jägerhult (trummor
) och Liam Blomqvist (sång och gitarr) från Sverige, Anna Vaverková (sång och klaviatur) från Tjeckien och Thomas Wills (sång och bas) från Storbritannien.

 

Inspirerade av det varma, nostalgiska ljudet från sextio-talet och den hektiska, hedonistiska energin i Berlin blandar bandet tre distinkta röster, psykedeliska gitarrtexturer, salongspiano och bultande trummor som tillsammans skapar surrealistiska med ändå lättillgängliga, melodiska och experimentella låtar.

 

Sedan deras start har bandet fyllt konsertlokaler i deras antagna hemstad Berlin som följts upp med huvudturné och supportturnéer runt om i Tyskland med band såsom Catfish and the Bottlemen och Ten Tonnes. Bandet spenderade också sommaren 2019 med en rad framträdanden på festivaler såsom Glastonbury, Reeperbahn och Eksjö Stadsfest. Under 2020 debuterade The Flavians med deras egensläppta album ‘Ordinary People in an Ordinary World’.

  • website
  • Spotify
  • Apple Music
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Twitter Icon

Management

Anton Rangardt - anton@alibi-agency.com

Presskontakt

Print / Online - anton@alibi-agency.com 

Single #1 Ace of Base

Del av självbetitlade EPn - The Flavians

Downloads

Live 

bottom of page