top of page

The Flavians

R1-04163-000A.jpg

Photo by: Tobias Humble

The Flavians - 25.06.2021

Drömmar om Kalifornien från en källare i Kreuzberg, Berlin, är epicentrum för The Flavians nya singel ‘Is It Real’, som är den sista aptitretande singeln inför deras uppkommande självbetitlade EP.
Det är en nostalgisk tillbakablick över en roadtrip genom en öppen öken från en sommar från förr. Det är en låt om att falla in och ut ur förälskelse med en mystisk plats så olik ens hemstad, och den bitterljuva känslan som tar ett fast grepp när det är dags att lämna.

 

Med Harmonier hämtat från Laurel Canyon, ett naggat Piano, och en matsked europeiskt melankoli, så är Is It Real inspirerad av frågorna som uppkommer när du spenderat nog med tid på andra sidan atlanten

 

Personifierad som en karaktär i ett turbulent förhållande som når sitt slut föreställer sig låten hur Los Angeles vore som en ”älskare” som är oärlig men karismatiskt och som har humörsvängningar och lätt alkoholism. I en stad där det inte finns någon klar linje som separerar det autentiska och det absurda. Det är svårt att avgöra om någonting ens är på riktigt om det inte känns.

 

Mixad av Robbie Moore (Florence + the Machine, Glen Matlock)  från Impression Studios i Berlin och mastrad av Rupert Clervaux från London. Singeln släpps den 11 Juni, följt av EP release den 25 Juni. distribueras digitalt av AWAL.

 

Om The Flavians

 

‘The Flavians’ formades 2017 och består av Joakim Jägerhult (trummor
) och Liam Blomqvist (sång och gitarr) från Sverige, Anna Vaverková (sång och klaviatur) från Tjeckien och Thomas Wills (sång och bas) från Storbritannien.

 

Inspirerade av det varma, nostalgiska ljudet från sextio-talet och den hektiska, hedonistiska energin i Berlin blandar bandet tre distinkta röster, psykedeliska gitarrtexturer, salongspiano och bultande trummor som tillsammans skapar surrealistiska med ändå lättillgängliga, melodiska och experimentella låtar.

 

Sedan deras start har bandet fyllt konsertlokaler i deras antagna hemstad Berlin som följts upp med huvudturné och supportturnéer runt om i Tyskland med band såsom ‘Catfish and the Bottlemen’ och ‘Ten Tonnes’. Bandet spenderade också sommaren 2019 med en rad framträdanden på festivaler såsom Glastonbury, Reeperbahn och Eksjö Stadsfest. Under 2020 debuterade ‘The Flavians’ med deras egensläppta album ‘Ordinary People in an Ordinary World’

  • website
  • Spotify
  • Apple Music
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Twitter Icon

Management

Anton Rangardt - anton@alibi-agency.com

Presskontakt

Print / Online - anton@alibi-agency.com 

EP - The Flavians

Downloads

Live 

bottom of page