top of page

The Flavians

'Ordinary People in an Ordinary World'

Flavians-eloise-9.jpg

Fotograf: Tim Hø

Efter att ha spenderat flera veckor tillsammans på ett hostel i Berlin så började Joakim Jägerhult (trummor) och Liam Blomqvist (sång & gitarr) dela sina idéer till låtar som senare skulle utvecklas till att bli deras nästa projekt, The Flavians. Med de senare tillskotten Anna Vaverková (sång & piano) och Thomas Wills (sång & bas) så började de alla skriva nytt material tillsammans. Då de hämtar inspiration från band som Foxygen, Dr.Dog och The Beatles är deras musik fylld av det varma, nostalgiska ljudet av 60-talet tillsammans med den hedonistiska och hektiska energin från Berlin. 

 

The Flavians har varit upptagna med att spela fullsatta shower i sin nya hemstad samtidigt som de fått över 300,000 streams och 60 radiokanaler som spelat dem världen över. Mindre än ett år efter de släppt sin första singel ‘On the Radio’ hade de redan spelat två scener på Glastonbury Festival och supportat Catfish and the Bottlemen i en slutsåld Huxley’s Neue Welt i Berlin. Detta ledde dem till att avsluta 2019 med att spela fyra gig på Hamburgs välkända, Reeperbahn Festival samt en turné med brittiska Ten Tonnes in Tyskland. 

 

Ordinary People in an Ordinary World - Ute 31 Januari

‘Ordinary People in an Ordinary World’ är ett koncept album där bandet berättar sanna (och ibland påhittade) historier som reflekterar över livets absurda sidor. De går balansgång mellan det surrealistiska och det banala medan de samtidigt skriver lättlyssnade, melodiska men experimentella sånger inspirerade av band som Foxygen, Dr.Dog och The Beatles. Varje låt är skriven utifrån olika karaktärers perspektiv och tar upp ämnen som mental ohälsa, utanförskap och den dagliga kampen med ett heltidsjobb jobb.

 

Albumet är producerat av The Flavians dem själva och har det har fått sitt varma ljud genom att använda naturliga reverb och utrustning från 60 och 70-talet på välkända TRIXX Studios i Berlin. Med hjälp av Robbie Moore (Jesper Munk, LA Salami) som mixing engineer, Pete Smith (The Police, Van Morrison) och Fabio Buemi (Brockhampton, Billie Eilish) som engineers har ‘Ordinary People in an Ordinary World’ fått ett nostalgiskt sound, samtidigt som de är stadigt stående i dagens modernitet inom den alternativa indie genren. 

  • website
  • Spotify
  • Apple Music
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Twitter Icon

Management

Anton Rangardt - anton@alibi-agency.com

PR

Print / Online - grant.box@snowhitepr.com

Album artwork

Album playlist

Kommande gig

bottom of page